L’hospital Rural de Gambo

L'HOSPITAL RURAL DE GAMBO (ETIÒPIA).

L’Hospital General Rural de Gambo es troba a la provincia de West-Arsi, a 245 km. al sudest de la capital del país, Addis Abeba, a 18 km. de la ciutat més propera a través d’una pista forestal.

Disposa de 150 llits i poseeix un finançament exclusivament privat que prové de diferents organitzacions i col•lectius que col•laboren amb l’Hospital.

La ubicació de l’Hospital General Rural de Gambo contribueix a disminuir en certa mesura la centralització i salvar un major nombre de vides en el medi rural. Això és degut a que gran part de la població d’aquestes zones no pot permetre’s el desplaçament a les grans ciutats per falta de medis, i a que el mal estat de les carreteres impedeix que l’assistència sanitària arribi a temps.

Per altra banda, hospitals rurals com el de Gambo resulten claus pel creixement i desenvolupament econòmic-social de la població. Una millora en la qualitat de vida dels habitants d’aquest medi contribuirIa a incrementar aspectes com la productivitat laboral i l’accés a l’educació.

L’Hospital també contribueix a una major educació en salut per mitjà d’activitats de prevenció; de manera que la població adquireix majors habilitats per millorar la nutrició, higiene, cures prenatals i qualitat de vida.

Cal destacar també que l’hospital ofereix llocs de treball a la població local – la major part del personal del centre ha nascut en aquesta zona -, la qual cosa contribueix a un augment d’oportunitats d’aquest col•lectiu i a una millora en la seva qualitat de vida.

L’hospital ofereix per tant cobertura sanitària, educació i prevenció, i oportunitats de treball per als habitants de la zona.

En l’actualitat l’Hospital General Rural de Gambo és l’únic centre sanitari en funcionament al districte de Kore, atenent a una mitja de 250 pacients per dia, amb una taxa d’ingressos de 300 pacients per mes i una capacitat de 150 llits.

A més a més el leprosari de Gambo segueix sent l’únic centre del districte de diagnòstic, cura i rehabilitació física de la lepra.

Per tots aquests motius és de vital importància seguir desenvolupant i incrementant l’activitat que realitza aquest centre, amb l’objectiu principal d’oferir cobertura a les persones desplaçades en zones urbanes.

Podeu visitar la pàgina web de l’Hospital a la següent pàgina web:

http://www.gambohospital.org

UNEIX-TEA ALEGRIA AMB GAMBO!

Aquesta entrada ha esta publicada en El per què / El por qué, Etiopía, Gambo, Hospital, On treballem / Dónde trabajamos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s